Menu

Hävikkiauto ja Stadin Safka

Hävikkiauto liikkuu edelleen kaupungissa, mutta sen pilotoima  toiminta on laajentunut ja kehittynyt vuosien varrella.
Hävikin logistiikkaa hoitaa Stadin Safka

Näin hävikkiä saadaan entistä tehokkaamin hyödynnettyä eri ruoka-aputoimijoiden pisteillä.

Lue lisää: Kirkon ja Kaupungin juttu

Waste&Feast – auto kiertää Helsingissä jakaen hävikkiä eri yhteisöjen käyttöön ja jakopisteisiin. Valkoisen Hucaton voi bongata erityisesti arkisin. Missä auto liikkuukin niin tiedetään että siellä parannetaan maailmaa. Vähennetään hävikkiä ja tuotetaan edullista ruokailua ja pidetään yllä ekologista elämäntapaa.

Auton ratista löytyy hävikkikuljettajamme Benjamin tai Ronny jotka ovat tulleet tutuksi eri yhteisöille. Käy moikkaamassa ja jutustelemassa!

Tällä sivulla uutisia ja huomioita hävikin hyödyntämisen saralla Helsingissä. Ruoka-avun kehittäminen on Helsingin seurakuntayhtymän ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke.

Ruoka-avun hävikkiauton kuljettaja Benjamin Laustiola

Waste&Feast hävikkiauton kuljettaja Benjamin laustiola

Waste&Feast toimipisteet toimivat isolta osalta vuoden 2020 korona-aikaan monin tavoin ihmisten arjessa. Kevät ja kesä kului ruoka-avun eli akuuttikassien jakamisen merkeissä.
Erilaisia uutiskoosteita tehtiin kiivaimpaan aikaan.
Nyt on ilmestynyt Yle Areenassa näkökulmia aiheeseen Benjamin Laustiolan työn ja elämän kautta. Autonkuljettaja, näyttelijä ja kirjailija Benjamin Laustiola on hoitanut koronapandemian aikana tärkeää tehtävää. Hän pitää huolen siitä, että Helsingin kirkkojen leipäjonoissa on ruokakasseja jaettavaksi. Usein ihmiset ovat tulleet jonoon jo tunteja ennen kuin Benjamin kaartaa paikalle. Toimittaja: Nina Granvik.

Katso ohjelma tästä:
https://areena.yle.fi/1-50331096

Skip to content