Menu

Vähennetään stressiä ja voidaan paremmin

0 Comments


Huomaatko stressaantuvasi helposti? Ymmärrän hyvin. Haluan tänään helpottaa tilannettasi ja kerron miten voit ottaa haltuun ainakin 5 toimivaa keinoa vähentää stressiä.

Stressillä yleisesti tarkoitetaan sellaista tilannetta, kun ihminen kohtaa niin paljon haasteita ja vaatimuksia elämässään, että olemassa olevat selviytymiskeinot ja voimavarat eivät enää tunnu riittävän. Stressiä tuovat tullessaan niin myönteiset, kuin vähemmän toivotut muutokset tai tilanteet elämässä. Uudet tilanteet, vaikka olisivat toivottujakin, tuovat painetta.

Stressi on usein myös hyväksi. Sen kautta saa energiaa selviytyä vaikkapa viimetippaan jääneestä työtehtävästä. Osa meistä jopa kaipaa pientä stressiä päiviin oman toimintakykynsä ylläpitämiseksi.

Stressikokemus on psykologinen tila, mutta se voi tuntua kehossa erilaisena kipuna ja kirsityksenä. Ihminen reagoi fyysisesti ja se on luonnollista. Jollekin oireet ovat päänsärkyä ja huimausta, toiselle sydämen tykytystä tai vaikka jatkuvaa flunssakierrettä, kolmannen tapa reagoida stressiin on pahoinvointi tai vatsakivut. Kokemuskirjo on laaja.

Tunnistatko sinä miten oma kehosi reagoi stressitilanteissa? Omat tyyli ja tapa on merkittävää löytää ja käyttää sitä päivittäin oman hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.
Blogissa olen miettinyt asiaa tarkemmin ja tarjoan sinulle 5 toimivaa keinoa stressin vähentämiseksi arjessa. Klikkaa itsesi blogiin ja lisää sinne omat varmat keinosi stressin hallintaan tai sen ennaltaehkäisemiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content