Menu

Muutosten vuosi osa 5

0 Comments


Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen hanke ruoka-avun kehittämiseksi kaupunkiin toimi 2019-2020. Projektin toiminnoista on saatu nauttia ja iloita kaikissa W&F toimipisteissä sekä kymmenissä muissa ruoka-apua tarjoavissa tahoissa seurakuntien, kaupunkien ja järjestötoimijoiden kesken. Hankkeen tavoitteena oli luoda rakennetta tehokkaaseen ja sujuvaan hävikin ja ylijäämän käsittelyyn ja edelleen jakamiseen kaupungissa.

Hävikkiauto liikkeellä

Stadin safka kehittää yhdessä ruoka-aputoimijoiden kanssa helsinkiläistä ruoka-apua ja hyödyntää hävikkiruokaa ihmisten hyväksi. Stadin safka on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteistyötä.

Toiminnan keskiössä on Tapulikaupungissa sijaitseva hävikkiruokaterminaali, joka on otettu käyttöön marraskuussa  2020.  

Terminaalissa kunnostetaan ja välivarastoidaan kauppojen ja teollisuuden ylijäämäruokaa helsinkiläisten ruoka-aputoimijoiden hyödynnettäväksi.

Ruoka-avun keskiössä on ihmisten osallisuuden ja yhteisöllisyyden mahdollistaminen. Stadin Safka on enemmän kuin ruoka. Ruoka-avun sosiaalityö jalkautuu ruokajakoihin eri puolilla kaupunkia. Työntekijän tunnistaa kaupungin logolla ja sosiaalityö -tekstillä varustetusta vaatetuksesta tai huomioliivistä.

Kysy lisää Stadin Safkan asiakkuusvastaavalta Katja Lehtolalta

P. 050-4725760 ja 09-23402581

Skip to content