Menu

WASTE&FEAST MALMIN PÄIVÄ

0 Comments


Halusimme mahdollistaa teille asiakkaille pääsyn kulissien taakse ja näyttää teille, millainen on päivämme Malmin Waste & Feast:ssä.

Kuten moni teistä saattaakin jo tietää, Malmin W&F on viimeisen vuoden ajan tarjoiltu hävikkiaineksista valmistettua lounasta, joko noutoruokana tai parempien hetkien vallitessa, paikan päällä syötävänä. Ruoka valmistetaan 90 % hävikkiaineksista, joita meille toimittaa Tapanilassa sijaitseva Stadin Safka. Ruoka on pääosin kasvispainotteista, mutta liharuokia tehdään aina kun lihaa saadaan hävikistä. Leivonnaisia on myös päivästä riippuen tarjolla, esimerkkeinä vegaaninen suklaakakku sekä korvapuustit.

W&F ravintolassa työskentelee niin seurakuntayhtymän kuin myös Stadin ammattiopiston työntekijöitä. Stadin ammattiopiston puolelta Tiina toimii kouluttajana keittiön puolella ja seurakuntayhtymän puolelta ohjaajana työskentelee Anni, jonka vastuulla on salipuolen hommat ja perehdytys. Lisäksi täällä työskentelee työkokeilijoita, vaihtelevan mittaisilla sopimuksilla. W&F Malmi on osa Stadin ammattiopistojen pajatoimintaa. Pajatoiminta puolestaan tarkoittaa sitä, että nuori (iältään 17–29- vuotias) on vailla opiskelu- tai työpaikkaa, jolloin TE-toimiston asiakkaana ollessaan, voi hakeutua pajatoimintaan. Pajatoiminnassa työkokeilujakso voi olla pisimmillään 6 kuukauden mittainen. Sinä aikana työkokeilija voi mahdollisuuksien mukaan suorittaa puuttuvia kurssejaan tai muita kursseja, esimerkiksi hygieniapassia tai ensiapukorttia. Pajoilla on mukana myös viikoittain työvalmentajan toteuttamaa ohjausta sekä valmennusta työelämään. Pajatoiminnassa työ on monipuolista ja mahdollistaa tutustumisen työelämään, toisiin työyhteisöihin sekä saa tukea tulevaisuuden suunnitteluun. Työkokeilijat oppivat Malmin W&F työtä tehdessään ja jokaiselle opetetaan jokainen keittiön ja salipuolen tehtävä mahdollisimman monipuolisesti.

Malmin W&F on helposti tavoitettavissa kaikille koska sijainti on lähellä Malmin juna-asemaa. Tulkaa vaan kaikki rohkeasti etsimään Pekanraitti 16 osoitetta ja noutamaan itsellenne maukas ateria!

Malmin W&F päivän aikataulu on, jota kuinkin sama joka päivä.

8.30 työkokeilijat aloittavat työpäivänsä ja vaihtavat työvaatteet päälle

8.40–9.00 aamupalan ja aamupalaverin aika. Olemme ottaneet liki päivittäiseksi tavaksi tehdä työkokeilijoille (sekä työntekijöille) yhteiseksi aamupalaksi puuron, jotta jokainen saa terveellisen aamupalan. Tämän jälkeen käytävässä aamupalaverissa käymme viikkoa sekä päivää koskevat asiat läpi. Lisäksi kouluttaja kertoo suunnitelmat ruokalistasta ja jaamme tehtävät työkokeilijoiden kesken, mitä kukakin tekee ruuan valmisteluvaiheessa sekä mitä kukakin tekee lounasaikana.

9.00–10.30 lounaan valmistelua ja siihen kuuluvat tehtävät

  • Salipuolen tehtävät eli lämpöhauteen päälle laitto, salin siivous aamupalan jäljiltä, sosiaalisen median päivitykset ja ruokalistojen tulostus. Lisäksi salin puolella hoidetaan mahdolliset valmistelut työntekijöiden lounasta varten. Kaikki kassanhuoltoon sekä käyttöön kuuluvat asiat ovat myös salivastaavan tehtävänä.
  • Keittiön tehtävät eli kaikki ruuan valmistukseen kuuluvat tehtävät. Joka päivä tehdään raikas uusi salaatti, joten kaikkien ainesten pilkkomiset kuuluvat jollekin työkokeilijalle. Lisäksi lämpimän ruuan valmistuksen alustus sekä auttaminen sen tekemisessä. Keittiön tehtävissä on myös astianpesukoneen käyttö sekä yleinen siisteys keittiössä. Keittiössä tehdään usein leipiä henkilökunnalle lounaalle, joten yhden työkokeilijan tehtävänä on tehdä leipätaikina ja hoitaa homma alusta loppuun saakka. Lisäksi leivonnaisten teko päivästä riippuen kuuluu yhdelle työkokeilijalle. Roolit työkokeilijoiden välillä vaihtuvat päivittäin ja pyritään siihen, että jokainen oppii kaikista tehtävistä ainakin perustason.
  • Työkokeilijoiden tehtäviin ja päivän askareisiin sisältyy myös erilaiset valmennuspäivät sekä oman tilanteen huomioiden myös urasuunnittelua. Nämä puolet kuuluvat pajatoiminnan puolelta nuorten polkuun työkokeilijana.

10.30 pyritään, että jokainen työkokeilija ja työntekijä ehtisi ennen lounasajan alkua syödä oman lounaansa ja pitää pienen tauon ennen ruuan jakamisen aloitusta.

11.00–13.00 lounasaika!

Lounasajan tehtäviin kuuluu

  • Aulassa asiakkaiden vastaanotto, turvaväleistä huolehtiminen, maskien käytöstä muistuttaminen sekä asiakkaiden läsnä oleva kohtaaminen // 1–2 hlö
  • Ruuan annostelu annosrasioihin, salaattien ja muiden tuotteiden mainostus ja myynti. Lisäksi kaupan päälle tulevien tuotteiden ilmoitus ja tuotteiden pakkaus asiakkaalle muovikassiin. //1–2 hlö
  • Kassan hoito, rahastus sekä tarkkana pysyminen rahan kanssa. //1 hlö
  • Mahdollisuuksien mukaan (jos paljon porukkaa töissä) seuraavan päivän ruokien valmistelua ja esisiivousta sekä erikoiskahvikoneen käytön harjoittelua. Työkokeilijat ovat ahkerasti harjoitelleet erikoiskahvien tekoa, josta on hyötyä aina kahvila- ja ravintola-alalla.

Lounasajan päätyttyä tilat siivotaan eli työtasot pyyhitään desinfioivalla puhdistusaineella, astianpesukone laulaa puhdistaessaan käytössä olleita astioita sekä välineitä ja lisäksi kaikki käytetyt välineet puhdistetaan. Päivän päätteeksi tarpeen vaatiessa pidetään loppupalaveri ja kiitetään tovereita päivästä.

Lämpimästi tervetuloa!

Skip to content