Menu

Ravintolat avautuvat

Malmin ja Itäkeskuksen toimipisteemme avautuvat jälleen 10.1.2022

Koronatilanteesa johtuen avaamme TakeAway-myymälänä.

Tervetuloa noutamaan maukkaita annoksia ja leivonnaisia paikan päältä.

Liisa-kokki etualalla kädessään kori täynnä juureksia

Vuoden alkuun mukana on myös uusia nuoria, jotka palvelevat kevätkauden ravintotoissa. Tervetuloa myös tutustumaan heihin.

Ravintolat avautuvat

Mies jolla tarjotin kädessä. tarjottemille Waste&Feast-tuotteita paperipusseissa

Malmin ja Itäkeskuksen toimipisteemme avautuvat jälleen 10.1.2022

Koronatilanteesa johtuen avaamme TakeAway-myymälänä.

Tervetuloa noutamaan maukkaita annoksia ja leivonnaisia paikan päältä.

Liisa-kokki etualalla kädessään kori täynnä juureksia

Vuoden alkuun mukana on myös uusia nuoria, jotka palvelevat kevätkauden ravintotoissa. Tervetuloa myös tutustumaan heihin.

Määrittelemätön Malmi Snellu Cafe

HALLOWEEN MALMILLA

Halusimme luoda teille jälleen pääsyn kulissien taakse eli päivän kulkuumme täällä W&F Malmilla. Joka päivä meillä on aika rutinoitunut aikataulu mitä seuraamme, toki muutoksia tulee ja niissä pystymme joustamaan mutta yleinen runko on meille sekä työkokeilijoille tärkeä osa.

Muistatte mahdollisesti syksyn aikana julkaisemamme päivityksen, että mistä W&F Malmin toiminta koostuukaan ja siinä kerroimme, että toiminnassamme on suuressa roolissa mukana työkokeilijoita.

Päivän aikataulu;

7.00 Tiina, Dan ja Melissa saapuvat paikalle. Tähän aikaan suunnitellaan yhdessä päivänkulkua sekä nuorten työtehtäviä päivälle. Käydään läpi kenellä on mikäkin palaveri ja monelta ja sumplitaan yhdessä työtehtävät. Tiina ja Dan vastaavat keittiön toimivuudesta sekä ruokien suunnittelusta ja kokkaamisesta, Melissa vastaa salipuolen hommista.

8.30 Työkokeilijat saapuvat paikalle. On äärettömän tärkeää, että jokainen työkokeilija saapuu ajoissa paikalle, vaihtaa työvaatteet sekä sukii hiuksensa siistiksi huivin tai hatun alle.

Tässä aamupalaverissa.

8.40 Aamupalaverin aika. Tässä yhteisessä aamupalaverissa käymme läpi kaikki päivään/viikkoon liittyvät asiat. Viikonlopun jälkeen käymme läpi kuulumiset sekä tarkasti viikkoon liittyvät aikataulut. Jaamme aamupalaverin aikana tiedon päivän ruoasta sekä leipomuksista ja niiden mukaan jaamme työtehtävät työkokeilijoille. Meillä on kaksi työtehtäväaluetta, joihin työkokeilijat jaetaan. On sali- sekä keittiövuorot. Keittiövuoroon menevät aloittavat lounaan valmistelun Tiinan ja Danin kanssa, leipovat herkkuja sekä huolehtivat keittiön siisteydestä. Salivuorossa olevat puolestaan huolehtivat salin siisteydestä, somepäivitysten tekemisestä, ruokalistojen tulostamisesta sekä kaikkien linjastolla olevien tavaroiden järjestelystä. Salissa olevat hoitavat myös salaatin tekemisen sekä hauteiden (kylmä ja kuuma) päälle laiton. Salissa olevat vastaavat myös kahvin sekä teen keittämisestä lounaalle, myös kahvipöydän siisteys kuuluu heille. Salivuorossa olevat hoitavat myös kaikkien työvaatteidemme pesun viikoittain, tämäkin on yllättävän iso ja aikaa vievä homma mutta tärkeä. Olemme myös painottaneet työkokeilijoille, että vaikka jokaisella on oma määritelty tehtävänsä päivän aikana niin huomatessaan ja ehtiessään on myös tärkeää auttaa kaveria.

Somejulkaisut tehdään ensimmäisenä!
Tässä valmistuu maukkaat sämpylät 😉
Salaattia tehdään aina kun hävikistä saadaan siihen ainekset!
Päivän tehtäviin kuuluu myös hävikistä vaihtelevasti tulevien tuotteiden esille laitto.
Muistiinpanoja päivistä kertyy huomattava määrä. Ilmoitamme AINA ruokalistoissamme allergeenit, eli onko tuote esim. laktoositon tai gluteeniton. Jos siitä ei ole merkintää, niin silloin ainesosaa löytyy tuotteestamme.
Näin pitkä on työkokeilijoilla käytössä oleva lista ennen lounasta hoidettavista asioista! HUH
Täällä valmistuu halloween-herkut.
UPEITA!
Päivän tehtäviin kuuluu myös jääpalojen teko, näin voimme tarjota lounaalla raikasta sitruuna/lime-vettä.

10.30 Työkokeilijoiden lounastauko. Pyrimme päivittäin siihen, että työkokeilijoilla olisi mahdollisuus rauhalliseen ruokailuun ennen lounasajan alkua. Aina tähän ei kuitenkaan pystytä kiireestä johtuen ja silloin työkokeilijat tauottavat toinen toisensa porrastetusta lounaan aikana. Voikin olla, että olette nähneet meitä ruokailemassa samaan aikaan teidän kanssanne 🙂

11.00 Lounas alkaa. Tähän mennessä meillä tulee olla linjastolla valmiina astiat, välineet, vesiastiat, leivät, ottimet salaatille, salaatti, salaatinkastikkeet sekä lämpimät ruoat. Lisäksi kylmävitriiniin laitetaan kaikki taikomamme leivonnaiset ja jälkiruoat. Näitä meillä on vaihtelevasti, löytyy niin rahkaa, pullia, piirakoita kuin myös leivonnaisia. Lounaan aikana salivuorossa olevat vastaavat kassanhoidosta, ruoan jakamisesta sekä pöytien pyyhkimisestä. Olennainen osa on myös kahvin ja teen keittämiset ennen kuin ne ehtii loppua! Keittiössä puolestaan valmistellaan seuraavalle päivälle ruokaa tai leivonnaisia ja lisäksi hoidetaan armotonta tiskivuorta, jota syntyy tasaiseen tahtiin lounaan aikana.

Lounaalla yksi työkokeilijoista vastaa kassasta ja sen lisäksi vastailemme asiakaspalvelun puhelimeen tarpeen tullen ja someviesteihin.
Tältä näyttää hetkeä ennen ovien avaamista.
Yksi lounasajan suurimmista työtehtävistä näkyy tässä – tiskikärryjen haku ja tiskien pesu.
Melissa hoitelee juoksevia asioita lounaan aikana astiavarastossa tai jossain muualla missä voi hetken istahtaa.
Tätäkään ei tulisi ajatelleeksi – päivittäin laitamme haarukat ja veitset nätisti serviettien väliin, jotta asiakkaiden olisi helppo napata välineet ruokailemaan tullessaan.

13.00 Lounas päättyy. Kun kello lyö yksi, laitamme ovet kiinni. Tehtäviä riittää vielä paljon ovien sulkemisen jälkeen! On ulkopuhujan (mainoksen) hakua, pöytien pyyhkimistä, kahvipisteen siistiminen ja poislaitto, ylijääneen ruoan pakkaaminen annosrasioihin, kylmävitriinin tyhjennys (viikonloppua vasten) sekä hauteiden sulkeminen. Lisäksi kassalla ollut työkokeilija hoitaa kassanlaskemisen, se vie aina oman aikansa. Keittiössä hoidamme kaikkien työpisteiden siistimisen ja pesun, lattia myös puhdistetaan jokaisen päivän päätteeksi. Jokaiselle tavaralle löytyy oma paikkansa ja ne pidetään niin. Kun muut hommat on hoidettu on aika roskakierrokselle, otamme kaikki päivän aikana syntyneet roskat ja työkokeilijat vievät ne roskiin. Kierrätämme kaiken! <3

Siivousta…siivousta…siivousta!!!
Ja siivousta

13.40 Näihin aikoihin olemme yleensä saaneet loppusiivoukset hoidettua. Lopuksi, ennen vaatteiden vaihtoa, pidämme vielä lyhyehkön loppupalaverin. Käymme palaverissa läpi päivän myynnin sekä fiilikset päivästä. Kannustamme toisiamme aina lopussa hienosti suoritetusta päivästä! Loppupalaverin jälkeen työkokeilijoilla päättyy päivä.

14.00 Tiinalla, Danilla ja Melissalla on vaihtelevasti eri työalojen kokouksia, jotka usein ovat aikataulullisesti klo 14 jälkeen. Meillä on niin Helsingin kaupungin, Helsingin seurakuntayhtymän, työpajatoiminnan kuin myös Malmin seurakunnan sisäisiä kokouksia jotka välillä liittyvät myös meihin. Lisäksi toteutamme työkokeilijoihin liittyviä moniammatillisia kokouksia ja osallistumme Malmin Varustamon yhteisiin talokokouksiin. Näiden lisäksi iltapäivisin hoidamme toimistoasioita eli laskutusta, tilitystä sekä muuta kirjaamista. Välillä iltapäivisin järjestämme myös siivoustalkoita yhdessä ja siivoamme urakalla esimerkiksi kuiva-ainevarastoamme tai astiavarastoa.

Oikein hyvää viikonloppua ja karmiwaa halloweenia kaikille teille! Kiitos kun teitte viikostamme jälleen hyvän, nähdään maanantaina! 🙂

Malmi Uutiset

Alppilan menu 26.1.2022

Menu 26.1.2022

HUOMISEN KESKIVIIKON MENU!Ruoka-annokset take away -kassijakeluna!Sisään otamme 30 hlö syömään kerrallaan!Ruoka-annokset valmistetaan mahdollisimman kattavasti hävikkiruuasta.Ruokakasseihin saa mukaan usein myös hedelmiä, leipää ja kasviksia kunkin päivän tilanteen mukaan.Tervetuloa syömään Alppilan kirkon ala-aulaan!Ruokailu on osa Waste&Feast -hävikkiruokailuketjua.Ruokailut:tiistaina klo 11 eteenpäinkeskiviikkona klo 16:30 eteenpäin, niin kauan kuin ruokaa riittääHinta 2€.Maksamalla enemmän tuet hävikkiruokatoiminnan ylläpitämistä!Toimintamme on tarkoitettu aivan jokaiselle.Lämpimästi tervetuloa!

Waste&Feast Alppila

Alppilan terkut 25.1.2022

Alppilan salaattirasiat 25.1.202

Tiistaisin ruokailu klo 13 asti Alppilan kirkko! 2 eurolla ateria alusta loppuun 🥣🌿🍡. Mukaan tai paikan päällä seurassa parhaassa!Salissa on tilaa💖 sinulle! 30 mahtuu.

Waste&Feast Alppila

Alppilan menu 25.1.2022

Menu 25.1.2022

HUOMISEN TIISTAIN MENU!Ruoka-annokset take away -kassijakeluna!Sisään otamme 30 hlö syömään kerrallaan!Ruoka-annokset valmistetaan mahdollisimman kattavasti hävikkiruuasta.Ruokakasseihin saa mukaan usein myös hedelmiä, leipää ja kasviksia kunkin päivän tilanteen mukaan.Tervetuloa syömään Alppilan kirkon ala-aulaan!Ruokailu on osa Waste&Feast -hävikkiruokailuketjua.Ruokailut:tiistaina klo 11 eteenpäinkeskiviikkona klo 16:30 eteenpäin, niin kauan kuin ruokaa riittääHinta 2€.Maksamalla enemmän tuet hävikkiruokatoiminnan ylläpitämistä!Toimintamme on tarkoitettu aivan jokaiselle.Lämpimästi tervetuloa!

Waste&Feast Alppila

Alppilan terkut 19.1.2022

Alppilan kakku 19.1.2022

Alppilassa oli jälleen perhebistro tänään! Oltiin auki 30:lle ihanalle syöjälle. Lopuille tarjolla take-away:ta. Kasseja myytiin runsaasti, salissa hyvin 💖 tilaa 💖!

Waste&Feast Alppila

Alppilan terkut 18.1.2022

Alppilan vapaaehtoisia 18.1.2022

🌿💖 W&F vapaaehtoiset (osa meidän arvohenkilöistä puuttuu kuvasta)
Kiitos kun katatte, puunaatte & pakkaatte juoksette, nauratte & visioitte. Tuotte iloa, olette läsnä, olette kultaa!

Waste&Feast Alppila

Alppilan menu 19.1.2022

Menu 19.1.2022

HUOMISEN KESKIVIIKON MENU!
Ruoka-annokset take away -kassijakeluna!
Sisään otamme 30 hlö syömään kerrallaan!
Ruoka-annokset valmistetaan mahdollisimman kattavasti hävikkiruuasta.
Ruokakasseihin saa mukaan usein myös hedelmiä, leipää ja kasviksia kunkin päivän tilanteen mukaan.
Tervetuloa syömään Alppilan kirkon ala-aulaan!
Ruokailu on osa Waste&Feast -hävikkiruokailuketjua.
Ruokailut:tiistaina klo 11 eteenpäinkeskiviikkona klo 16:30 eteenpäin, niin kauan kuin ruokaa riittääHinta 2€.Maksamalla enemmän tuet hävikkiruokatoiminnan ylläpitämistä!
Toimintamme on tarkoitettu aivan jokaiselle.Lämpimästi tervetuloa!

Waste&Feast Alppila

Alppilan menu 18.1.2022

Menu 18.1.2022

HUOMISEN MENU!Ruoka-annokset take away -kassijakeluna!Sisään otamme 30 hlö syömään kerrallaan!Ruoka-annokset valmistetaan mahdollisimman kattavasti hävikkiruuasta.Ruokakasseihin saa mukaan usein myös hedelmiä, leipää ja kasviksia kunkin päivän tilanteen mukaan.Tervetuloa syömään Alppilan kirkon ala-aulaan!Ruokailu on osa Waste&Feast -hävikkiruokailuketjua.Ruokailut:tiistaina klo 11 eteenpäinkeskiviikkona klo 16:30 eteenpäin, niin kauan kuin ruokaa riittääHinta 2€.Maksamalla enemmän tuet hävikkiruokatoiminnan ylläpitämistä!Toimintamme on tarkoitettu aivan jokaiselle.Lämpimästi tervetuloa!

Waste&Feast Alppila

Alppilan terkut 12.1.2022

kassiaterioita 12.1.2022

Iltaruokaa Alppilan kirkolta? Kyllä baby! Joka kevätkeskiviikko!(Perhebistro goes take-away poikkeuksellisesti tänään)Hae oma ateriasi klo 16.30 alkaen 🌿 Hinta 2 e. Lapselle saat ruokakassin eurolla.

Waste&Feast Alppila

Alppilan terkut 11.1.2022

Kassit jaossa 11.1.2022

🍎🫐🍌 Ruoka-aika! 💜🫐🌿
(taas rapisevat paperikassit)
Kipinkapin tänne nappaamaan oma 2 e/ateriakassi 🌿 Alppilan kirkon ovillla
28 ateriaa vielä jäljellä eli sulle ihanin ystävä riittää hyvin!
☺

Waste&Feast Alppila

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Ravintolan tiski ja sen edessä ihmisiä

Nyt on haussa Kahvilatiimi. Ihan uusi tiimi toteuttamaan vuorovaikutteista kahvilatoimintaa. Varustamoissa.

Saat Waste&Feastin osaamisen ja koulutuksen tehtävään. Tehtävissä on jokaiselle räätälöitävissä sopiva kokonaisuus.

Lue lisää ja vieraile sivustolla https://vapaaehtoistyo.fi/fi/task/469534bac58506b5ac9bbd85fcb1f7074802bd1d

Tässä toinen https://vapaaehtoistyo.fi/fi/task/c661f780140bf0d92299c388176a2db4a0001f13

Varustamot ovat Helsingin seurakuntayhtymän ylläpitämiä monitoimijaisia matalan kynnyksen tiloja. Samoissa tiloissa toimii kirkon lisäksi eri järjestöjä ja yhteiskunnan toimijoita. Toimipaikat sijaitsevat Malmilla ja Itäkeskuksessa.

Waste&Feast on ruokahävikkiä hyödyntävä edullinen lounasravintola, joka on Varustamon sydämenä. Kaikille avoin ja yhteisöllinen lounasravintola. Päävastuu lounastoiminnasta on W&F työpajoilla. Työpajoissa on nuoria työkökeilijoita opiskelemassa ja oppimassa ravintolatyötä. Waste&Feastin kahvilatoiminnan laajentaminen ja Varustamoissa toimivien nuorten W&F työpajojen koulutus- yms. päivien paikkaamiseen kootaan innokasta tiimiä.

Tiimi toimii vastuuhenkilön kanssa ja ohjauksessa. Tiimi kehittää aktiivisesti omaa toimintaansa. Haastattelemme ja koulutamme tehtävään tarjokkaat.

Ryhmä keilahallin radan edessä maskit kasvoilla
Snellu Cafen väkeä

Malmi Snellu Cafe Uutiset
Skip to content