Menu

Uusia kasvoja Snellu Cafessa

Uusia kasvoja Snellu Cafessa

Snellu Cafessa on taas tavattavissa uutta verta, kun Johannan sijaisena toimii toistaiseksi Mirva (kuvassa oikealla). Mirva pystyi hyppäämään vuoden alussa aloittaneen kokkimme Liisan (vasemmalla) kaveriksi lyhyellä varoitusajalla, mikä helpotti arkeamme huomattavasti. Mirvalla on kokemusta niin keittiö- kuin diakoniahommistakin. Jos et ole vielä häntä tavannut, niin ei muuta kun Matteukselle moikkaamaan!

 

Snellu Cafe

Laskiaiskeskiviikko

Ohjelma

Uusi perinne on syntynyt. Laskiaiskeskiviikkona vietettiin Hesarilla useamman ruoka-aputoimijan voimin huikea tapahtuma.

Tarjolla oli grillimakkaraa, mehua ja lisukkeita. Samalla sai hoidettua vaikka hiustenleikkuun.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän ruoka-avun kehittämisen tiimi haastoi keskustan seurakunnat ja paikalliset toimijat yhteiseen iloiseen ja lämminhenkiseen kaupunkitapahtumaan. Makkaraa kärisi ainakin 1300 kpl kahdessa isossa grillissä.

Seuraa ilmoittelua. Näitä tapahtumia on vielä lisää eri teemoilla eri puolella kaupunkia.   Yhteistä mukavaa tekemistä, ruokajakelua ja ekologiaa jokaiseen tarpeeseen.

Terveisin tiimiläiset

Anna-Kaisa, Jukka-Pekka, Mika ja Katja

Makkaraa on

Snellu Cafe

Rotaryklubin ensimmäinen stipendi myönnetty

 

Herttoniemen Rotaryklubi myönsi viime tiistaina stipendin viime vuodesta tammikuun loppuun saakka Snellu Cafessa työskennelleelle Juusolle. Rotaryt halusivat palkita Juuson hyvin tehdystä työstä ja rohkaista eteenpäin. Nyt Juuso pääseekin tämän stipendin turvin hankkimaan opiskeluihinsa liittyviä tarvikkeita.

Paikalla onnittelemassa olivat Herttoniemen Rotaryklubin puolesta Esa Linna ja Jukka Ingman. Snellu Cafen väki on kiitollinen yhteistyöstä ja siitä, että Rotaryklubi haluaa tukea Snellu Cafen työllistämiä nuoria!

Snellu Cafe Uutiset

Kokkimme Liisan mietteitä

Pysähtynyt hetki, nähdyksi tuleminen

Miksi katsomme itseämme monesti kriittisesti vaikka ulkopuolelta tulevia haasteita riittäisi tarpeeksi. Lempeä katse ja valokuvan pysähtynyt hetki joka vangitsee sen voi tuoda vauhdikkaassa maailmassa tuo lämpöä arkeemme ja tehdä enemmänkin. Mitä minulle kuuluu, miltä näytän kuvassa, olen tyytyväinen missä olen, pystynkö katsomaan itseäni ilman vikojen etsimistä.

Lempeää viikkoa kaikille

T:Lissu Snellu Cafe

kuva Miko Gustavson

Snellu Cafe

Pisara

Perjantai, 18. tammikuuta, oli Snellu Cafessa vauhdikas ja jännittävä päivä. Ylen toimittaja Ilona Ikonen ja kameramies tulivat tekemään meistä Pisara-ohjelmaa. Pisara on noin neljä minuuttia kestävä asiaohjelma, jota tehdään Ylen ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon yhteistuotantona. Yle kertoo, että ”Pisarassa on Tarinoita, Oivalluksia ja Raamattua. Joka viikko Raamattu avataan erilaisissa paikoissa ja elämäntilanteissa”.

Ilona ja kameramies parkkeerasivat Ylen ison pakettiauton Matteuksen kirkkoherran parkkiruutuun aamulla kello yhdeksän. Ensimmäisen tunnin ajan kameran kuvauskohteeksi pääsivät (vai joutuivat?) kaikki Snellu Cafen keittiössä työskentelevät eli kokki Liisa Haveri, salityöntekijä Johanna Sademaa ja harjoittelijat Juuso, Henri ja Sanna. Erityisen kiinnostunut kameramies oli ruoanvalmistuksesta. Luulen, että lopputuloksessa, eli neljän minuutin Pisara-ohjelmassa näemme hienoja lähikuvia salaatinlehdistä, sipulinleikkuusta, leivonnaisista ynnä muista tarjoomuksista.

Lounastarjoilu alkoi yhdeltätoista, ja kameran linssi kohdistettiin tarjoilulinjastoon sekä sieltä ruokaa ottaviin asiakkaisiin. Aikansa aneltuaan Yleläiset saivat luvan kuvata ja haastatella muutamaa vakioasiakastakin.

Raamatunlause, Luukas 9, 16-17, (Sitten Jeesus otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa..)sekä siihen liittyvä haastattelu kuvattiin Matteuksen kirkon kirkkosalissa. Toimittaja Ilona Ikonen kyseli Johanna Sademaalta Snellu Cafen historiaa ja tätä päivää, pyysi pohtimaan hävikkiruokailun merkitystä sekä muuttuvia ruokatrendejä. Kysymyksiä ja kuvamateriaalia oli niin paljon, että ihmetyttää, miten siitä määrästä saadaan koottua vain neljän minuutin ohjelma! No, lopputuloksen näemme Yle TV-1 ja Yle Areenassa maaliskuun alkupuolilla.

Kuvauksen jälkeen Yleläiset pääsivät maistamaan Snellu Cafen maittavaa lounasruokaa. Juuson valmistama paahdettu paprikakeitto sai runsaasti kehuja, eikä ihme – sitä olisi kelvannut tarjota missä tahansa gourmet-ravintolassa.

 

Johanna

Snellu Cafe

Kokkimme Liisa

Snellu Cafen vuosi on alkanut henkilöstövaihdoksilla. Uutena kokkina ja nuorten ohjaajana on aloittanut Liisa Haveri. Liisan luotsaamana syntyy edelleen maukkaat lounaat arkipäivisin klo 11.-12.30.

Nuoria työskentelee keittiössä ja ruokasalissa 4-5 henkilöä. He ovat opettelemassa ravintola-alan töitä ja ehkä jollekin kokeilun kautta löytyy myös tulevaisuuden työ tai koulutuspaikka. Teemme yhteistyöstä Stadin ammattiopiston kanssa.

Keväällä on luvassa myös kahvion aukioloaikojen pidentyminen. Tervetuloa olemaan ja nauttimaan antimista Matteuksenkirkolle Itäskeskukseen. Kokoukset ja tapahtumat voi myös toteuttaa Snellu Cafessa. Kysy tarjousta osoitteesta snellucafe @ evl.fi

 

Snellu Cafe

Kilpailua pukkaa

Esittelemme toimintaamme Kirkon kasvatuksen päivillä Jyväskylässä 8.-10.1.2019.

Julistamme avoimen kilpailun aiheesta kaikille halukkaille, joka huipentuu tammikuun tapahtumassa.

Tee jostakin laulusta, jossa esiintyy banaani, video ja lähetä se Instagramissa tai Twitterissä ja liitä mukaan häsät #wastefeast #banaanilaulu ja #KKP2019

Olemme yhteydessä ja tuotokset palkitaan ruhtinaallisesti ja teemaamme liittyen.

 

Waste&Feast väki

Uutiset

Hyvä, lämmin, hellä

Joulu on tullut Snellu Cafeen. Viikonlopun aikana ruokasaliin ilmestyi joulukuusi kynttilöineen sekä ihania oikeista pipareista ja kuusenoksista tehtyjä koristeita. Pöydät ovat saaneet jouluiset liinat joulukukkiakin ilmestyy pöytiin lähipäivinä. Keskiviikkona 12.12. Vartiokylän seurakunnan kuoro tulee esittämään lounastajille joululauluja.

Täällä Matteuksen kirkon tiloissa joulu on aidosti läsnä – onhan ruokasalin seinän takana kirkkosali, ja siellä seimi valmiina odottamassa Jeesus-lapsen syntymää.

Myös ruoka- ja kahvilatarjonnassa talven suuren juhlan lähestyminen näkyy. Kahvilan vitriinistä löytyy piparkakkuja ja joulutorttuja. Perjantaina 14.12. suuressa keittopadassamme kypsyy riisipuuroa n. 150 asiakkaalle. Osa puurosta tosin viedään Pakilan kirkkoon tarjolle. Ja jos hyvin käy, Lucian päivänä 13.12. lounaalla on tarjolla Lucia-pullia! Torstaina 20. joulukuuta tarjoamme asiakkaille joululounaan ja mitä kaikkea hyvää siellä onkaan tarjolla: kinkkua, laatikoita ja rosollia ainakin.

Jouluaattoon on enää tasan kaksi viikkoa tänään, kun tätä kirjoitan. Ulkona on kaamos pahimmillaan, vettä satelee, mutta täällä Matteuksen kirkolla Snellu Cafessa ”niin hyvä lämmin hellä, on mieli jokaisen”.

Lämmintä joulumieltä myös Sinulle!

T. Snellu Cafen Johanna

Snellu Cafe Uutiset

Kestokassista laatikoksi

Kauppojen kestokasseja ja erilaisia paperikasseja kerääntyy helposti kaappeihin. Voisiko niitä hyödyntää jotenkin?

Kelpo idea on luoda kasseista käteviä, hyllyyn sopivia ja erilaisiin tiloihin muokaantuvia laatikoita.

Kääri kassin sivut tasaisesti alas ja tarkoitukseesi sopivaan kohtaan. Laatikon syvyyteen voi vaikuttaa paljon. 

Isoista kasseista saa vaikka vaatekaappiin sukkalaatikoita.

 

Pienistä tulee mainioita pikkutilpehöörin säilytyspaikkoja.

Askarteluohje sopii myös paperikasseille 🙂

Ei muuta kuin askartelemaan ja järjestämään kaappeja kuntoon.

 

 

Snellu Cafe

Vieraita talossa

Snellu Cafen vieraana kävi parikymmentä pääkaupunkiseudun erityisnuorisotyönohjaajaa tutustumassa toimintaan ja samalla tutustumaan Snellun tuleviin tiloihin.

Syksyn kokkikokelas Juuso kertoi kokemuksiaan ja ajatuksiaan työkokeilusta. Paljon on tapahtunut ja paljon on tullut opituksi. Niin paljon, että on hämmästynyt itsekin. Snellu Cafessa on erityinen ilo saada seurata kuinka kokemus ja onnistuminen tuovat varmuutta työhön. Parhaillaan  on viisi nuorta pitämässä huolta lounastarjoilusta päivittäin.

Vielä pääset nauttimaan Juuson valmistamista aterioista. Tervetuloa!

Snellu Cafe