Menu

Uusvanhaa väkeä Snellu Cafessa

Uusvanhaa väkeä Snellu Cafessa

Heippa, moikkuli ja mitä näitä nyt on!
Olin jo keväällä 2019 täällä Snellu Cafessa pari kuukautta Liisan apuna ja totesin että onpa kiva mesta ja mukavia ihmisiä. Kävin tässä välissä suorittamassa opinnot loppuun; valmistun siis sosionomi-diakoniksi helmikuun lopussa ja nyt olen tullut takaisin. Olen siis Mirva ja aloitin täällä Snellussa erityisnuorisotyönohjaajana vuoden alussa. Pääasiallinen tehtäväni on Snellu Cafessa työskentelevien nuorten ohjaaminen, mutta osallistun mielelläni kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan.
Tuuhan moikkaamaan tänne Matteuksen kirkolle!
Snellu Cafe Uutiset

Waste&Feast Malmi rakentuu

Malmin toimipisteellä tapahtuu hiljaksiin ravintolan rakentaminen. Linjastoja on koottu, eri laitteita on huollettu ja lahjoituksena saatua välineistöä on puhdistettu ja kiilloitettu muuton jäljeltä.

Paljon on paikalleen laittamista ja suunnittelua vielä edessä.

Henkilöstön rekrytointi on parhaillaan menossa. Salin puolella tulet tapaamaan diakoni-sosionomin Anni Lummekosken ja ruokapalvelun kouluttajana toimii Tiina Wall Helsingin kaupungin työpajatoiminnasta. Parhaillaan haemme vahtimestaria tai suntiota tiimiin mukaan. Jos kiinnostut niin katso! Vahtimestari – Suntio

Vähitellen hyvä tiimi on valmiina ottamaan vastaan niin asiakkaat kuin työkokeilussa tai harjoittelussa olevat nuoretkin. Lounastamalla Malmilla tai Matteuksenkirkolla tuet samalla nuorten työllistymistä.

Malmi Uutiset

Waste&Feast Malmi

Malmille avautuu helmikuussa 2020 uusi viisi päivää viikossa avoinna oleva ylijäämäruokaravintola.

Waste&Feast Malmi toimii osoitteessa Pekanraitti 16.

Parhaillaan ovat muutto ja muutostyöt menossa. Kauniit kalusteet saimme Satu Silvolta Silvopleen lopettaessa nykyisissä tiloissaan. Lämmin kiitos Sadulle tuesta ja avusta. Tuki ja lahjoitus ovat merkittävästi luomassa mahdollisuutta avata toinen ketjun ravintola.

Vuonna 2020 Waste&Feast Snellu Cafen ja Waste&Feast Malmin lounaiden hinnat ovat 6€ ja tuettuna 3€. Jos haluaa tukea toimintaa ja edullisia lounaita myös jatkossa voi välillä maksaa 10€, joka menee suoraan kyseisen toimipaikan raaka-ainekustannusten jakamiseen.

Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada lounaslipukkeita, joilla voi ruokailla maksutta.

Sarjakortteja myydään myös molemmissa toimipisteissä. Viiden lounaan sarjalipput maksavat 15€, 30€ ja 50€.

Sarjaliput käyvät kummassakin 5-päiväisessä ravintolassa.

Uudessa ravintolassa toteutuvat ruokahävikin pienentäminen maukkaasti, nuorten työllisyyden tukeminen ja mahdollisuus edullisiin halutessa myös yhteisöllisiin lounaisiin. Ravintola on avoinna kaikille.

 

Kuvia Waste&Feast Malmin valmisteluista 🙂

 

Muutto

Muutto jatkuu

Tonttu kurkistaa saliin

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäiset testiasiakkaat

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvää joulunaikaa toivottavat

Waste&Feast tonttutiimi

Malmi

Joulukuun stipendinsaaja Snellu Cafessa on Jasmin

Näin vuoden lopulla saimme taas Snellu Cafessa vieraaksemme Herttoniemen rotaryita, jotka muistivat jo neljättä kertaa hyvin työssään suoriutunutta Snellun nuorta stipendillä. Tällä kertaa vuorossa oli Jasmin, joka sai lahjakortin työvaateliikkeeseen. Onnea Jasmin ja kiitos Herttoniemen rotaryklubi!

Snellu Cafe Uutiset

Waste&Feast Malmi

Vuoden 2020 uusi tulokas on Waste&Feast Malmi, osoitteessa Pekanraitti 16. Viisi päivää viikossa avoinna oleva ravintola on tarkoitus avata tammikuun puolessa välissä suunnitelmien mukaan.

Seuraa ilmoittelua!

Pekanraitin talo on parhaillaan tyhjänä. Siihen on tarkoitus synnyttää sellaista toimintaa ruokailun lisäksi, mitä juuri sinä toivoisit sille alueelle. Mieti ja laita omat ajatuksesi ja ideasi liikkeelle lähettämällä ne sähköpostilla osoitteeseen mare.t.kinanen@evl.fi

Tehdään yhdessä hyvää!

Malmi Uutiset

Näkyvyyttä seurakuntien ruokailuille

Helsingin uutiset teki jutun seurakuntien ruokailuista. Käyhän sinäkin tutustumassa.

 

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/800530-helsingissa-saa-paivittain-lounaan-jopa-eurolla-moni-kiertaa-usean-ruokailun

Snellu Cafe Uutiset

Bongaa Waste&Feast auto!

Waste&Feast – auto kiertää Helsingissä jakaen hävikkiä eri yhteisöjen käyttöön ja jakopisteisiin. Valkoisen Hucaton voi bongata erityisesti arkisin. Missä auto liikkuukin niin tiedetään että siellä parannetaan maailmaa. Vähennetään hävikkiä ja tuotetaan edullista ruokailua ja pidetään yllä ekologista elämäntapaa.

Auton ratista löytyy hävikkikuljettajamme Benjamin joka tulee pian tutuksi eri yhteisöille. Käy moikkaamassa ja jutustelemassa!

Snellu Cafe Uutiset

Rotaryklubi jälleen tukemassa nuoria Snellu Cafessa

Jo toisen kerran tänä vuonna Herttoniemen Rotaryklubi myönsi Snellu Cafessa työskentelevälle nuorelle stipendin. Tällä kertaa Stipendi myönnettiin Elisalle. Hän on työskennellyt ahkerasti Snellu Cafessa ja suuntaa pian tulevaisuuden opiskeluihin, joihin hän saakin tukea myönnetyn stipendin turvin.

Snellun väki on jälleen kiitollinen siitä tuesta, mitä nuoret saavat tällaisten palkitsemisten kautta. Suuri kiitos!

 

Uutiset

Kesärokkaa

Ruoka-avun kehittäjien joukko kuskasi Myllypuroon komean soppatykin. Siinä on hyvä keitellä hernerokkaa. Tälläkertaa kokkiryhmä loihti maukkaan keiton lahjoitetusta valmishernekeitosta. Oli jonkinmoinen kisa ja homma saada pienet purkit tyhjennettyä ja valmistumaan.

Yhdessä tekemistä ja olemista. Mikä sen mukavampi tapa viettää kesäistä päivää. Aamun viileydessä kuuma soppa maistui vallan mainiolta. Kyytiläisinä meni grillimakkaraa tasaiseen tahtiin.

Seuraile ilmoituksia. Seuraava Waste&Feast PopUp tapahtuma voi olla nurkan takana.

 

Kiitos kaikille osallistujille ja toteuttajille.

Kuvat J-P Vaittinen

Mukavaa on 🙂

Hieman musisointia ja yhteisöllisyyttä

Makkaramestarit

Snellu Cafe

Timanttia hiomassa

Mitä uuden mielenkiintoiset ja suorastaan mahtavatkin (työ)ideat vaativat tullakseen todeksi. Kokousien ja palaverien lisäksi arkea, kokemusta, virheitä, luottamusta, aikaa, työnkautta oppimista, turhautumista, uteliaisuutta, jaksamista ja yhteistyötä.

Idea rönsyilee ja väliästä joku osatekijä vie kehitysmismahdollisuuksia toiselta ja kohta taas osatekijöiden yhteisvaikutus nostaa kokonaisuuden omalle tasolleen. Arjessa eletään hetkessä ja kuintekin taustalla työtä ohjaa kantava ajatus mahdollisuudesta saada askeleet kantamaan entisä varmemmin.

Paineen alla syntyy timantti.

kuva Liisa Haveri

Snellu Cafe