Menu

Cafe Kryptan avajaistunnelmia

0 Comments


Kesäkahvila Tuomiokirkon kryptassa on jo monelle tuttu vuosien varrelta, mutta tänä kesänä uudistunut Café Krypta avasi ovensa osana Helsingin seurakuntayhtymän Waste&Feast -ketjua. Kahvilan valikoimissa hyödynnetään nyt siis hävikkiruokaa, ja kahvila työllistää heikossa työmarkkinatilanteessa olevia.

Avajaispäivänä 25.5. kahvilassa oli jo mukavasti kävijöitä, ja päivän lounasta, parsakaalisosekeittoa, kehuttiin kovasti. Lisäksi vitriinistä löytyi muun muassa täytettyjä sämpylöitä, raparperipiirakkaa ja korvapuusteja. Heti tuoreeltaan saimme iloita myös Waste&Feast Alppilan Maijan ja Olivian vierailusta. Oli mukavaa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, ja samalla pääsi kysymään hyviä vinkkejä kokeneemmilta waste&feastilaisilta.

Alppilan vierailijoiden mielestä Café Kryptan tuotteet olivat maukkaita. Suosittelemme tutustumaan W&F ketjun uusimpaan tulokkaaseen. Kotoisa miljöö ja mukava henkilökunta.

W&F Café Krypta on avoinna Tuomiokirkon kryptassa 25.5.-20.8.2021 ma-pe klo 11–15.

Lounasta tarjolla klo 11–13.

Sisäänkäynti osoitteessa Kirkkokatu 18 tai kirkkosalista hissillä.

Kryptassa pääsee kesällä nauttimaan myös vaihtuvista taidenäyttelyistä, joihin on vapaa pääsy.

Kirkon alla oleva holvisto, Tuomiokirkon krypta, rakennettiin aikoinaan kirkon kellariksi, jossa sijaitsivat kirkon lämmityslaitteet ja halkovarasto. Maalattiainen kellari oli tyhjillään yli sata vuotta. Krypta remontoitiin 1970-luvun alussa, ja nykyään krypta toimii seurakunnan hartaus- ja kokoontumispaikkana. Kesäisin Kryptassa toimii Café Krypta. Lisäksi Kryptassa järjestetään näyttelyitä ja konsertteja.

Kirjoittajat:

Olivia Jaakola Waste & Feast Alppila (Kallion seurakunta), Anni Saviniemi projektityöntekijä Café Krypta (Tuomiokirkkoseurakunta)

Skip to content