Menu

Muutosten vuosi 2020 osa 1

0 Comments


Aika kurkata taaksepäin. Vuonna 2020 tapahtui monta muutosta, joten vuosikatsausta on hyvä tarkastella osissa. Sarja koostuu yleisistä, yhteisistä ja paikka kohtaisista katsauksista. Aloitamme yleisistä huomioista W&F maailmassa viime vuoden kokemuksissa.

Vuoden 2020 alussa oltiin monien odotusten ja suunnitelmien kanssa innolla aloittamassa työtä ja toimintaa. Malmin Varustamo Pekanraitilla oli saanut tilat ja Waste&Feast Malmi aloittamassa toimintaansa.

Työntekijöitä ja nuoria oli rekrytoitu sopiva määrä. Ravintolan avaamista odoteltiin innolla. 

Snellu Cafen ja Malmin nuoret päätyivät melko pian koronarajoitusten iskiessä etätöihin ja henkilöstö miettimään miten tästä edetään.

Cafe Hermani sulkeutui muiden mukana Suomen mentyä kiinni. Toimettomiksi ei jääty, vaan vaihtoehtoisia muotoja synnytettiin poikkeusajan aikana. 

Koko kaupungin laajuinen ruokakassijako työllisti maaliskuun puolesta välistä Waste&Feast henkilöstön kesän ajaksi. Tukena olivat myös Mustasaaren toimintakeskuksen kesätyöntekijät. 

Elokuussa päästiin aloittelemaan uudelleen  ravintolatoimintaa, joka virkistyi nopeasti uusien ja vanhojen asiakkaiden löytäessä lounaspaikan. 

Toimintaa aloiteltiin ja käynnisteltiin kunnes joulukuussa paikat suljettiin uudellen. 

Henkilöstö on saanut vuoden aikana useaan kertaan muokata tehtäviä, käynnistää, toteuttaa ja aloittaa alusta. Ilman asiantuntevaa ja tehokasta työvoimaa moni hyvä asia olisi jäänyt toteutumatta. 

Kiitos jokaiselle, joka on ollut mukana ravintola- tai Akuuttikassi-toiminnassa ja mahdollistanut monipuolisen ruoka-avun jakamisen tarvitsijoille. Mukana on ollut useita toimijoita, yhteistyötahoja ja vapaaehtoisia yhteisessä työssä. Ilman teitä koettu ja jaettu koko kaupungin ruokaihme ei olisi ollut mahdollinen. 

Skip to content