Menu

Muutosten vuosi osa 4

0 Comments


Tänään kurkistamme Hermannin Diakoniatalon Varustamon Waste&Feast Herman Cafen toimijaan.

Hermannin diakoniatalon Varustamossa toimiva Cafe Hermanni on edullinen kahvila, jossa ilmainen aamupuuro on tarjolla arkisin. Usein tarjolla on myös leipomon lahjoitustuotteita. 

Kahvilassa on avoin Wifi, tietokone käytössä, päivän lehdet luettavana ja erilaisia pelejä. Patjatkin löytyvät päivätorkuille.

Vuoden aikana tuli käyttöön myös biljardi.

Cafe Hermannia luotsaava Keijo Heikkinen siirtyi maaliskuussa Akuuttikassjaon pakkaustiimiin yhteisöruokailujen suljettua ovensa. Akuuttikassien pakkaus keskitettiin Myllypuron elintarvikeavun tiloihin. Sieltä lähti päivittäin satoja ruokakasseja jakopisteisiin ja Keijon käsien kautta lähti 5 kk aikana tuhansia kasseja tarvitsijoille.

”Muutaman päivän pesti vaihtuikin kuukausiksi. Vaikka työ olikin raskasta, se oli mukavaa. Tapasin erilaisia ja myös tuttuja ihmisiä. Kaikilla oli sama visio: ”Nyt autetaan ihmisiä”. 

Myllypurosta tuli mieleen talkoot, jossa ketään ei jätetä yksin hädän hetkellä, tästä tulee hyvää mieli. Se kokosi eri ihmisryhmät erilaiset ihmiset toimimaan yhdessä tiiminä ja puhaltamaan yhteen hiileen. 

Eräs työkaveri sanoitti mielestäni hyvin erään lauseen: ”Tämä työ pelasti korona-kevään, kun saa olla konkreettisesti auttamassa ihmisiä.” Olen samaa mieltä. Myllypuro kokosi eri ammatin edustajat mm. kaupungilta, seurakunnista,  kirjastosta, hotelleista, kahviloista ja ravintoloista, vapaehtoiset ja Myllypuoron oman porukan toimimaan yhdessä ja auttamaan ihmisiä kriisin hetkellä, välillä tosi väsyyneenä, mutta ah niin onnellisena.”  (Keijo Heikkinen, Pullakirkon Ploki)

Katuosoite: Hämeentie 73, 00550 Helsinki

Sähköposti: varustamo-hermanni.helsinki@evl.fi ja puhelin 09 2340 2533

Skip to content