Menu

Hyvän tekemisen alustana Varustamoiden Waste&Feast ravintolat

0 Comments


Hiljaisuuden henkäys
kynttilän liekissä.

Kuin lämmin ajatus
rakkaalta ystävältä.
Lahja suoraan sydämestä sydämeen.

Hämmennystä, herkistymistä, pieniä kirkkaita kyyneleitä ja kiitollisuutta oli ilmassa Matteuksen Varustamon Waste&Feast Snellu Cafessa sekä Malmin Varustamolla torstaina 15.12. lounaan aikana. Tapahtui ihmeitä arjessa.

Muistatko, milloin viimeksi olet kohdannut täysin yllättäen ja pyytämättä jotakin sellaista hyvää, joka on pysäyttänyt elämäsi hetkeksi keskellä ihan tavallista arkipäivää? Mitä silloin tunsit? Mitä ajattelit. Mitä halusit kertoa toiselle?

Hämmentyneen osallistujajoukon keskeltä erotti lauseita.

  • Olen aina ollut köyhä, kyllä tämä lämmittää
  • Saan kaikki jouluruuat ja lahjat lapsille hankittua tällä
  • Voinko jakaa naapurin kanssa?
  • Kiitos, kiitos, kiitos, kiitos!

Varustamoille oli saapunut nelihenkinen seurue, joka halusi jakaa joulutervehdyksiä Varustamon asiakkaille. Keulahahmona toimi ohjaaja, tuottaja, mediapersoona, yrittäjä ja liikemies yms. monitoimija Henry Aflecht. Hän on organisoinut syksyn aikana mittavaa keräystä suomalaisten yritysten ja yksityishenkilöiden lahjoitusten kokoajana. Nyt oli aika laittaa keräyksen tuottoa eteenpäin Helsingissä.

Lahjoituskohteeksi oli valikoitunut Matteuksen Varustamon Snellu Cafe sekä Malmin Varustamon Waste&Feast ravintola. Jokainen paikalla ollut ruokailija sai Henryltä henkilökohtaisesti kirjekuoren, joka sisälsi 200 euroa rahaa tai vaihtoehtoisesti lahjakortteja. Osa jaetuista joulutervehdyksestä päätyy myös Hermannin Diakoniatalon Varustamon asiakkaille. Se on iso ja merkittävä lahja jokaiselle saajalle.

Varustamo varustaa ja antaa myös muille mahdollisuuden olla varustamassa omilla vahvuuksillaan ja . Varustamo on alusta yhteiselle hyvälle, eikä se tunne rajoja.

Hyvä teko on kuin veteen heitetty kivi, se lähettää joka suuntaan väreitään. Hyvän tekeminen tarttuu ja lisääntyessään kertaantuu. Syntyy ketjureaktio.

Henry jakaa lahjoituksia periaatteensa mukaisesti vain itse löytämissään kohteissa.

Näissä tunnelmissa on ihan mahtavaa saada toivottaa kaikille rauhallista joulunaikaa ja kiittää kaikesta yhteisestä työstä.

Varustamoiden ja Waste&Feastien väki

Hyvän tekemisen alustana Snellu Cafe

____________________________________

Seurueessa oli virallisena valvojana ylikonstaapeli Timo Lehtola varmistamassa sitä, että jako tapahtuu keräyksen sääntöjen mukaisesti. Lisäksi mukana oli kaksi avustajaa.

Henry on tuttu monelle Rikkaat ja Rahattomat tv-ohjelmasta, jonka jaksossa vaihtoi kotia vuosaarelaisen Sadun kanssa (Kausi 2, jakso 2). Ohjelmassa Henry kävi syömässä Stoan aukiolla kebabia. 

Keräystä on tehty pitkin syksyä suomalaisten yritysten ja yksityisten henkilöiden taholta. Keräyksen kulkua voi tarkastella tarkemmin TikTokissa https://www.tiktok.com/@henryaflecht

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content