Menu

Stadin Safka

0 Comments


Tunnetko jo hävikin logistiikkakeskuksen Stadin Safkan? Stadin Safka toimittaa Waste&Feast toimipisteisiin kauppojen ja teollisuuden ylijäämäämää. Osasta raaka-aineita jalostetaan maittavaa ja edullista ruokaa, osa päätyy asiakkaille suoraan jaettavana ruoka-apuna. Stadin Safka toimittaa ylijäämää lukuisille hyväntekeväisyyttä harjoittaville tahoille.

Stadin safka kehittää yhdessä eri ruoka-aputoimijoiden kanssa helsinkiläistä ruoka-apua ja hyödyntää hävikkiruokaa ihmisten hyväksi. Stadin Safkan tavoitteena on, että monipuolista ruoka-apua on saatavilla eri puolilla Helsinkiä. Halutaan lisätä helsinkiläisten hyvinvointia ja pienentää samalla ilmastovaikutuksia ruokahävikkiä hyödyntämällä.

Stadin Safka on Helsingin Kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän yhteistä työtä. Se on saanut alku sykäyksensä samaan aikaan kun ensimmäistä Waste&Feast toimipistettä on valmisteltu Matteuksenkirkon Varustamoon nimellä Snellu Cafe.

Ylijäämä riittää pitkälle erityisesti hevi-tuotteiden osalta, mutta tukkuhankintoina ostetaan sellaisia aineksia joita ei useinkaan ylijäämätuotteina saada. Kiitos kaikille lahjoittajille, teette niin paljon hyvää jakamalla eteenpäin sen mikä ei mene kaupaksi tai eräpäivä lähestyy.

Skip to content