Menu

Rotaryklubi jälleen tukemassa nuoria Snellu Cafessa

Rotaryklubi jälleen tukemassa nuoria Snellu Cafessa

Jo toisen kerran tänä vuonna Herttoniemen Rotaryklubi myönsi Snellu Cafessa työskentelevälle nuorelle stipendin. Tällä kertaa Stipendi myönnettiin Elisalle. Hän on työskennellyt ahkerasti Snellu Cafessa ja suuntaa pian tulevaisuuden opiskeluihin, joihin hän saakin tukea myönnetyn stipendin turvin.

Snellun väki on jälleen kiitollinen siitä tuesta, mitä nuoret saavat tällaisten palkitsemisten kautta. Suuri kiitos!

 

Uutiset

Kesärokkaa

Ruoka-avun kehittäjien joukko kuskasi Myllypuroon komean soppatykin. Siinä on hyvä keitellä hernerokkaa. Tälläkertaa kokkiryhmä loihti maukkaan keiton lahjoitetusta valmishernekeitosta. Oli jonkinmoinen kisa ja homma saada pienet purkit tyhjennettyä ja valmistumaan.

Yhdessä tekemistä ja olemista. Mikä sen mukavampi tapa viettää kesäistä päivää. Aamun viileydessä kuuma soppa maistui vallan mainiolta. Kyytiläisinä meni grillimakkaraa tasaiseen tahtiin.

Seuraile ilmoituksia. Seuraava Waste&Feast PopUp tapahtuma voi olla nurkan takana.

 

Kiitos kaikille osallistujille ja toteuttajille.

Kuvat J-P Vaittinen

Mukavaa on 🙂

Hieman musisointia ja yhteisöllisyyttä

Makkaramestarit

Snellu Cafe

Timanttia hiomassa

Mitä uuden mielenkiintoiset ja suorastaan mahtavatkin (työ)ideat vaativat tullakseen todeksi. Kokousien ja palaverien lisäksi arkea, kokemusta, virheitä, luottamusta, aikaa, työnkautta oppimista, turhautumista, uteliaisuutta, jaksamista ja yhteistyötä.

Idea rönsyilee ja väliästä joku osatekijä vie kehitysmismahdollisuuksia toiselta ja kohta taas osatekijöiden yhteisvaikutus nostaa kokonaisuuden omalle tasolleen. Arjessa eletään hetkessä ja kuintekin taustalla työtä ohjaa kantava ajatus mahdollisuudesta saada askeleet kantamaan entisä varmemmin.

Paineen alla syntyy timantti.

kuva Liisa Haveri

Snellu Cafe

Malmin päivän PopUp

Waste&Feast PopUp tapahtumia on eri puolilla kaupunkia ollut tämän kevään aikana. Lauantaina 18.5.2019 Malmin päivän tapahtumassa oli mukana W&F porukkaa maukkaan hävikkismoothien kanssa. Erinomaista ja virkistävää smootieta jaettiin mukitolkulla kävijöille. Samalla pääsi ideoimaan vaikka vastaavaa toimintaa alueelle.

Seuraa ilmoittelua! Pian taas tavataan 🙂

 

Snellu Cafe Uutiset

Hävikkiä ja huippukokkeja video

Videolla havikkikokkimme Tomi Saari muiden huippukokkien kanssa leikkimielisessä kisassa.

Kokkailut jatkuvat Toivon Cafessa sekä muissa W&F toimipisteissä entiseen malliin. Tervetuloa poikkeamaan.

Toivoncafe

Hävikkiä ja huippukokkeja

Vantaan Yhteinen pöytä järjesti Hävikkiä ja Huippukokkeja -tapahtuman Yhteisen pöydän hävikkiterminaalilla, keskiviikkona 8.5.2019.

Hävikkiä ja huippukokkeja -kisassa viime vuoden voittaja ravintola Nokka haastoi ravintola Ultiman kisaan. Tänäkin vuonna kokkikisan voiton vei ravintola Nokka.

Joukkueissa kisasivat keittiömestarit Toni Eriksson ravintola Nokasta ja Anssi Riihimäki ravintola Ultimasta. Erikssonin parina oli hävikkikokki Tomi Saari Helsingin seurakuntien Waste&Feast -hävikkiruokaravintoloista ja Riihimäen parina hävikkikokki Jari Pihlajamäki Vantaan Yhteisestä pöydästä.

Onnittelut voittajalle ja kiitokset vielä erikseen Waste&Feast kokillemme Tomille!

Kuva: Mika Vitikka

Toivoncafe Uutiset

Elämä ei ole täydellistä

Vaan tarvitseeko sen olla?

Jokainen saa olla vähän kallellaan tai lurpallaan sillä tavalla kuin se itselle on luontevaa 🙂

Olisikin aika kummallista jos kaikki olisi täydellistä. Kävisi pian tylsäksi koko elämä. Uusien kokeilujen ja haasteiden kautta voi kehittää itseään ja oppia olemaan juuri minä.

Snellu Cafessa ja muissa toimipisteissä on mahdollisuus kokeilla. Kokeilla miltä tuntuisi olla työssä, jolla on niin paljon merkitystä itselle ja kaikille muille ihmisille ja lopulta koko maailmalle. Ruokahävikin pienentäminen on tärkeää vaikka annos kerrallaan.

Tervetuloa maistiaisille hyvään seuraan!

Snellu Cafe Uutiset

Uusia kasvoja Snellu Cafessa

Snellu Cafessa on taas tavattavissa uutta verta, kun Johannan sijaisena toimii toistaiseksi Mirva (kuvassa oikealla). Mirva pystyi hyppäämään vuoden alussa aloittaneen kokkimme Liisan (vasemmalla) kaveriksi lyhyellä varoitusajalla, mikä helpotti arkeamme huomattavasti. Mirvalla on kokemusta niin keittiö- kuin diakoniahommistakin. Jos et ole vielä häntä tavannut, niin ei muuta kun Matteukselle moikkaamaan!

 

Snellu Cafe

Laskiaiskeskiviikko

Ohjelma

Uusi perinne on syntynyt. Laskiaiskeskiviikkona vietettiin Hesarilla useamman ruoka-aputoimijan voimin huikea tapahtuma.

Tarjolla oli grillimakkaraa, mehua ja lisukkeita. Samalla sai hoidettua vaikka hiustenleikkuun.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän ruoka-avun kehittämisen tiimi haastoi keskustan seurakunnat ja paikalliset toimijat yhteiseen iloiseen ja lämminhenkiseen kaupunkitapahtumaan. Makkaraa kärisi ainakin 1300 kpl kahdessa isossa grillissä.

Seuraa ilmoittelua. Näitä tapahtumia on vielä lisää eri teemoilla eri puolella kaupunkia.   Yhteistä mukavaa tekemistä, ruokajakelua ja ekologiaa jokaiseen tarpeeseen.

Terveisin tiimiläiset

Anna-Kaisa, Jukka-Pekka, Mika ja Katja

Makkaraa on

Snellu Cafe

Rotaryklubin ensimmäinen stipendi myönnetty

 

Herttoniemen Rotaryklubi myönsi viime tiistaina stipendin viime vuodesta tammikuun loppuun saakka Snellu Cafessa työskennelleelle Juusolle. Rotaryt halusivat palkita Juuson hyvin tehdystä työstä ja rohkaista eteenpäin. Nyt Juuso pääseekin tämän stipendin turvin hankkimaan opiskeluihinsa liittyviä tarvikkeita.

Paikalla onnittelemassa olivat Herttoniemen Rotaryklubin puolesta Esa Linna ja Jukka Ingman. Snellu Cafen väki on kiitollinen yhteistyöstä ja siitä, että Rotaryklubi haluaa tukea Snellu Cafen työllistämiä nuoria!

Snellu Cafe Uutiset