Menu

Malmin päivän PopUp

Malmin päivän PopUp

Waste&Feast PopUp tapahtumia on eri puolilla kaupunkia ollut tämän kevään aikana. Lauantaina 18.5.2019 Malmin päivän tapahtumassa oli mukana W&F porukkaa maukkaan hävikkismoothien kanssa. Erinomaista ja virkistävää smootieta jaettiin mukitolkulla kävijöille. Samalla pääsi ideoimaan vaikka vastaavaa toimintaa alueelle.

Seuraa ilmoittelua! Pian taas tavataan 🙂

 

Snellu Cafe Uutiset

Hävikkiä ja huippukokkeja video

Videolla havikkikokkimme Tomi Saari muiden huippukokkien kanssa leikkimielisessä kisassa.

Kokkailut jatkuvat Toivon Cafessa sekä muissa W&F toimipisteissä entiseen malliin. Tervetuloa poikkeamaan.

Toivoncafe

Hävikkiä ja huippukokkeja

Vantaan Yhteinen pöytä järjesti Hävikkiä ja Huippukokkeja -tapahtuman Yhteisen pöydän hävikkiterminaalilla, keskiviikkona 8.5.2019.

Hävikkiä ja huippukokkeja -kisassa viime vuoden voittaja ravintola Nokka haastoi ravintola Ultiman kisaan. Tänäkin vuonna kokkikisan voiton vei ravintola Nokka.

Joukkueissa kisasivat keittiömestarit Toni Eriksson ravintola Nokasta ja Anssi Riihimäki ravintola Ultimasta. Erikssonin parina oli hävikkikokki Tomi Saari Helsingin seurakuntien Waste&Feast -hävikkiruokaravintoloista ja Riihimäen parina hävikkikokki Jari Pihlajamäki Vantaan Yhteisestä pöydästä.

Onnittelut voittajalle ja kiitokset vielä erikseen Waste&Feast kokillemme Tomille!

Kuva: Mika Vitikka

Toivoncafe Uutiset

Elämä ei ole täydellistä

Vaan tarvitseeko sen olla?

Jokainen saa olla vähän kallellaan tai lurpallaan sillä tavalla kuin se itselle on luontevaa 🙂

Olisikin aika kummallista jos kaikki olisi täydellistä. Kävisi pian tylsäksi koko elämä. Uusien kokeilujen ja haasteiden kautta voi kehittää itseään ja oppia olemaan juuri minä.

Snellu Cafessa ja muissa toimipisteissä on mahdollisuus kokeilla. Kokeilla miltä tuntuisi olla työssä, jolla on niin paljon merkitystä itselle ja kaikille muille ihmisille ja lopulta koko maailmalle. Ruokahävikin pienentäminen on tärkeää vaikka annos kerrallaan.

Tervetuloa maistiaisille hyvään seuraan!

Snellu Cafe Uutiset

Uusia kasvoja Snellu Cafessa

Snellu Cafessa on taas tavattavissa uutta verta, kun Johannan sijaisena toimii toistaiseksi Mirva (kuvassa oikealla). Mirva pystyi hyppäämään vuoden alussa aloittaneen kokkimme Liisan (vasemmalla) kaveriksi lyhyellä varoitusajalla, mikä helpotti arkeamme huomattavasti. Mirvalla on kokemusta niin keittiö- kuin diakoniahommistakin. Jos et ole vielä häntä tavannut, niin ei muuta kun Matteukselle moikkaamaan!

 

Snellu Cafe

Laskiaiskeskiviikko

Ohjelma

Uusi perinne on syntynyt. Laskiaiskeskiviikkona vietettiin Hesarilla useamman ruoka-aputoimijan voimin huikea tapahtuma.

Tarjolla oli grillimakkaraa, mehua ja lisukkeita. Samalla sai hoidettua vaikka hiustenleikkuun.

Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän ruoka-avun kehittämisen tiimi haastoi keskustan seurakunnat ja paikalliset toimijat yhteiseen iloiseen ja lämminhenkiseen kaupunkitapahtumaan. Makkaraa kärisi ainakin 1300 kpl kahdessa isossa grillissä.

Seuraa ilmoittelua. Näitä tapahtumia on vielä lisää eri teemoilla eri puolella kaupunkia.   Yhteistä mukavaa tekemistä, ruokajakelua ja ekologiaa jokaiseen tarpeeseen.

Terveisin tiimiläiset

Anna-Kaisa, Jukka-Pekka, Mika ja Katja

Makkaraa on

Snellu Cafe

Rotaryklubin ensimmäinen stipendi myönnetty

 

Herttoniemen Rotaryklubi myönsi viime tiistaina stipendin viime vuodesta tammikuun loppuun saakka Snellu Cafessa työskennelleelle Juusolle. Rotaryt halusivat palkita Juuson hyvin tehdystä työstä ja rohkaista eteenpäin. Nyt Juuso pääseekin tämän stipendin turvin hankkimaan opiskeluihinsa liittyviä tarvikkeita.

Paikalla onnittelemassa olivat Herttoniemen Rotaryklubin puolesta Esa Linna ja Jukka Ingman. Snellu Cafen väki on kiitollinen yhteistyöstä ja siitä, että Rotaryklubi haluaa tukea Snellu Cafen työllistämiä nuoria!

Snellu Cafe Uutiset

Kokkimme Liisan mietteitä

Pysähtynyt hetki, nähdyksi tuleminen

Miksi katsomme itseämme monesti kriittisesti vaikka ulkopuolelta tulevia haasteita riittäisi tarpeeksi. Lempeä katse ja valokuvan pysähtynyt hetki joka vangitsee sen voi tuoda vauhdikkaassa maailmassa tuo lämpöä arkeemme ja tehdä enemmänkin. Mitä minulle kuuluu, miltä näytän kuvassa, olen tyytyväinen missä olen, pystynkö katsomaan itseäni ilman vikojen etsimistä.

Lempeää viikkoa kaikille

T:Lissu Snellu Cafe

kuva Miko Gustavson

Snellu Cafe

Pisara

Perjantai, 18. tammikuuta, oli Snellu Cafessa vauhdikas ja jännittävä päivä. Ylen toimittaja Ilona Ikonen ja kameramies tulivat tekemään meistä Pisara-ohjelmaa. Pisara on noin neljä minuuttia kestävä asiaohjelma, jota tehdään Ylen ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon yhteistuotantona. Yle kertoo, että ”Pisarassa on Tarinoita, Oivalluksia ja Raamattua. Joka viikko Raamattu avataan erilaisissa paikoissa ja elämäntilanteissa”.

Ilona ja kameramies parkkeerasivat Ylen ison pakettiauton Matteuksen kirkkoherran parkkiruutuun aamulla kello yhdeksän. Ensimmäisen tunnin ajan kameran kuvauskohteeksi pääsivät (vai joutuivat?) kaikki Snellu Cafen keittiössä työskentelevät eli kokki Liisa Haveri, salityöntekijä Johanna Sademaa ja harjoittelijat Juuso, Henri ja Sanna. Erityisen kiinnostunut kameramies oli ruoanvalmistuksesta. Luulen, että lopputuloksessa, eli neljän minuutin Pisara-ohjelmassa näemme hienoja lähikuvia salaatinlehdistä, sipulinleikkuusta, leivonnaisista ynnä muista tarjoomuksista.

Lounastarjoilu alkoi yhdeltätoista, ja kameran linssi kohdistettiin tarjoilulinjastoon sekä sieltä ruokaa ottaviin asiakkaisiin. Aikansa aneltuaan Yleläiset saivat luvan kuvata ja haastatella muutamaa vakioasiakastakin.

Raamatunlause, Luukas 9, 16-17, (Sitten Jeesus otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa..)sekä siihen liittyvä haastattelu kuvattiin Matteuksen kirkon kirkkosalissa. Toimittaja Ilona Ikonen kyseli Johanna Sademaalta Snellu Cafen historiaa ja tätä päivää, pyysi pohtimaan hävikkiruokailun merkitystä sekä muuttuvia ruokatrendejä. Kysymyksiä ja kuvamateriaalia oli niin paljon, että ihmetyttää, miten siitä määrästä saadaan koottua vain neljän minuutin ohjelma! No, lopputuloksen näemme Yle TV-1 ja Yle Areenassa maaliskuun alkupuolilla.

Kuvauksen jälkeen Yleläiset pääsivät maistamaan Snellu Cafen maittavaa lounasruokaa. Juuson valmistama paahdettu paprikakeitto sai runsaasti kehuja, eikä ihme – sitä olisi kelvannut tarjota missä tahansa gourmet-ravintolassa.

 

Johanna

Snellu Cafe

Kilpailua pukkaa

Esittelemme toimintaamme Kirkon kasvatuksen päivillä Jyväskylässä 8.-10.1.2019.

Julistamme avoimen kilpailun aiheesta kaikille halukkaille, joka huipentuu tammikuun tapahtumassa.

Tee jostakin laulusta, jossa esiintyy banaani, video ja lähetä se Instagramissa tai Twitterissä ja liitä mukaan häsät #wastefeast #banaanilaulu ja #KKP2019

Olemme yhteydessä ja tuotokset palkitaan ruhtinaallisesti ja teemaamme liittyen.

 

Waste&Feast väki

Uutiset