Menu

Pisara

0 Comments


Perjantai, 18. tammikuuta, oli Snellu Cafessa vauhdikas ja jännittävä päivä. Ylen toimittaja Ilona Ikonen ja kameramies tulivat tekemään meistä Pisara-ohjelmaa. Pisara on noin neljä minuuttia kestävä asiaohjelma, jota tehdään Ylen ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon yhteistuotantona. Yle kertoo, että ”Pisarassa on Tarinoita, Oivalluksia ja Raamattua. Joka viikko Raamattu avataan erilaisissa paikoissa ja elämäntilanteissa”.

Ilona ja kameramies parkkeerasivat Ylen ison pakettiauton Matteuksen kirkkoherran parkkiruutuun aamulla kello yhdeksän. Ensimmäisen tunnin ajan kameran kuvauskohteeksi pääsivät (vai joutuivat?) kaikki Snellu Cafen keittiössä työskentelevät eli kokki Liisa Haveri, salityöntekijä Johanna Sademaa ja harjoittelijat Juuso, Henri ja Sanna. Erityisen kiinnostunut kameramies oli ruoanvalmistuksesta. Luulen, että lopputuloksessa, eli neljän minuutin Pisara-ohjelmassa näemme hienoja lähikuvia salaatinlehdistä, sipulinleikkuusta, leivonnaisista ynnä muista tarjoomuksista.

Lounastarjoilu alkoi yhdeltätoista, ja kameran linssi kohdistettiin tarjoilulinjastoon sekä sieltä ruokaa ottaviin asiakkaisiin. Aikansa aneltuaan Yleläiset saivat luvan kuvata ja haastatella muutamaa vakioasiakastakin.

Raamatunlause, Luukas 9, 16-17, (Sitten Jeesus otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa..)sekä siihen liittyvä haastattelu kuvattiin Matteuksen kirkon kirkkosalissa. Toimittaja Ilona Ikonen kyseli Johanna Sademaalta Snellu Cafen historiaa ja tätä päivää, pyysi pohtimaan hävikkiruokailun merkitystä sekä muuttuvia ruokatrendejä. Kysymyksiä ja kuvamateriaalia oli niin paljon, että ihmetyttää, miten siitä määrästä saadaan koottua vain neljän minuutin ohjelma! No, lopputuloksen näemme Yle TV-1 ja Yle Areenassa maaliskuun alkupuolilla.

Kuvauksen jälkeen Yleläiset pääsivät maistamaan Snellu Cafen maittavaa lounasruokaa. Juuson valmistama paahdettu paprikakeitto sai runsaasti kehuja, eikä ihme – sitä olisi kelvannut tarjota missä tahansa gourmet-ravintolassa.

 

Johanna